Sidor

lördag 22 februari 2014

Provläs Möt mig som jag är

Så var det dags. Nu ska min bokbebis ut i stora världen. Ensam, utan mig. Hittills har vi ju levt lite i symbios jag och boken. Dess första tid i livet så var det bara vi. Sen har den åkt fram och tillbaka mellan mig, redaktören och lektören, och så ett par vändor till sättaren, men den har inte rört sig särskilt långt på egen hand. Men nu är det slut med det. Nu ska ska den ut på egna upptåg och leta sig fram till läsare som jag inte alls har någon relation till. Jag erkänner rakt av att det känns en smula nervöst, men jag försöker intala mig själv att något annat vore konstigt. 

Jag skrev den här boken för att jag upplevde att det fanns en tom fläck i kunskapen om ungas psykiska ohälsa bland personal och ideellt engagerade i kyrkan. När jag började fråga runt insåg jag att det var en upplevelse många andra också hyste: både de som själva arbetade i kyrkan och de som sökt hjälp i kyrkan. Det övertygade mig. Jag ville skriva något som i alla fall kunde fylla ut ett litet hörn av den där tomma fläcken. 

När det nu närmar sig släppning av Möt mig som jag är så kan jag bara hoppas att jag lyckats med det jag åtagit mig. Även om en bok aldrig kan täcka en hel fläck, så hoppas jag att den i alla fall kan tillföra något. Ge lite nya perspektiv, eller bekräftelse på tankar men redan har. Lite inspiration, mod och kraft i det man arbetar med. Lyckas jag med det så är jag nöjd.

Än finns inte boken i butik, men däremot finns de första sidorna att läsa på min hemsida. Där kan du läsa hela inledningen och en bit av första kapitlet och få en känsla av vad boken handlar om, hur den är upplagd och om den kan vara något för dig. Klicka här så kommer du direkt till boksidan. Filen (PDF) är ganska stor, så det kan ta en stund innan den laddat klart.

/ Thérèse

2 kommentarer:

Karin sa...

Läste din självbiografi och tyckte den var jättebra! Ville mest säga det. Ska själv flyttas till rättspsyk i övermorgon så ska nog försöka mig på "Slutstation rättspsyk" snart också...
Hoppas du har det bra!

Thérèse Eriksson sa...

Hej Karin!

Jag har inte skrivit någon självbiografi, men kanske tänker du på min namne som skrivit en bok om sin uppväxt med en alkoholiserad (eller psykiskt sjuk?) mamma?

Jag var inne lite snabbt och kikade på din blogg. Det verkar som att du ska flyttas till rättspsyk i Växjö, och att det har gått väldigt snabbt sedan du fick beskedet? Får jag fråga varför du ska flyttas? Om du vill berätta mer men inte vill skriva här får du gärna maila mig på info@thereseeriksson.se

Varma hälsningar till dig.